Go-vegan

Regan the Vegan legt uit waarom... vegan HUMOR c4urself....

20160626: Allie Hall picked up her son Henry from school the other day. She had no idea

Little Henry was this passionate about our planet => VIDEO.

Sooo... don't litter or he might call you the "S" word! Feel free to share... Henry wants to make sure everyone will live more intelligent from now on. Let this young boy inspire you.

 

Dieren eten en dier-lijk-e producten eten is niet nodig en ongezonder dan plant=aardig eten. Veganistisch eten is gezonder voor ons (uitleg op de page FAQ). Het is diervriendelijk. De bio-industrie kost heel veel water. Het ontbossen voor veevoeder is enorm slecht voor het milieu. De CO2 uitstoot is enorm terwijl juist ook bossen CO2 opnemen van en zuurstof uitgeven. Waarom zou je een dier planten laten eten om de voedingsstoffen uit de planten te laten opnemen, en dan het dier opeten, terwijl je zelf ook planten kunt eten om daar direct de voedingsstoffen uit voor jezelf uit op te nemen. Etc.

FILM (2,5 uur) GEWETENSVRAAG #5    Moet ik stoppen met vlees eten?

Marijn Frank stelde deze gewetensvraag. Ze is dol op vlees, maar voor haar werk in o.m. van Keuringsdienst van Waarden komt ze al jaren in vleesfabrieken. Met alles wat ze gezien heeft, zou ze geen hap meer door haar keel moeten kunnen krijgen. Maar ze is een vlees-junk, tegen beter weten in. Ook voor haar kind moet ze een beslissing nemen. Speel je zelf met de gedachte om te minderen met vlees? En kunnen wij als individu eigenlijk wel een verschil maken? Schuif aan en filosofeer mee!

Je kunt natuurlijk ook VEGAN gaan leven en anderen inspireren (meer) VEGAN te leven!

HOE MEN MELK PRODUCEERT...

Fokstieren krijgen anale elektroshocks voor meer zaad.
Fokstieren moeten op een kunstkoe hun kunstje doen.
Koeien worden vastgebonden in rekken verkracht.
Koeien worden bevrucht via kunstmatige inseminatie.
Dan is het wachten tot het kalf geboren wordt.
Binnen één dag wordt het kalf bij de moeder weggehaald! DIt zorgt voor veel stress bij moederkoeien en kalfjes.
De kalfjesmelk uit de uiers van de moederkoe gaat naar mensen om geld aan te verdienen.
Kalfjes krijgen een stekelige anti-drink beugel want  natuurlijke drinkreflex leidt uit nood naar mede kalfjes en wiens navels en uiertjes kapot gaan van het zuigen! Nu schoppen ze elkaar weg door de pijn van de beugels.
Kalveren worden kunstmatig gevoed en opgepompt voor melkproductie (dan worden ze maar 5 jaar oud ipv 20 jaar) of voor goedkoop vlees (dan bij ruim een half jaar jong al geslacht ipv 20 jaar oud). De stierkalfjes worden eenzaam in hokken gezet voor minimale beweging en besmetting (ze kregen ook geen biestmelk voor natuurlijke afweer). Minder bewegen geeft witter vlees.
Melkkoeien worden elk jaar kunstmatig bevrucht tot melkproductie afneemt. Natuurlijk zouden ze 20 worden.
Melkkoeien worden dan als 5-jarigen afgemaakt in de slachterij om voor gebruik van vlees (worst, kroket, diervoer), en van huid (tassen, schoenen, voetballen, banken en andere leren producten), en van gelatine (winegums, drop, jam, medicijnen, croissants, etc), en van stremsel (kaas), en van botkalk (porcelein), het bloed als superfood, etc. om nog meer geld aan te verdienen.
En het is eigenlijk nog veel erger... lees hier.

Koeien zijn levende wezens.
Zo ga je niet met dieren om!

Zuivel gebruiken draagt dus ook bij aan deze WALGELIJKE PRAKTIJKEN:

Doe er wat aan! Tranen en woede helpen niet...
TEKEN de petitie svp + DEEL (klik op de foto) Dank 💚🙏 Walgelijke beugel (ook nu actueel) om te voorkomen dat kalfjes gaan drinken bij hun moeder, of bij kalfjes omdat die allemaal bij de moeders worden weggehouden en ze nu eenmaal een natuurlijke drang naar melk zoeken hebben! 😭🤮 Er staat bij de verkoop van die rotdingen een soort van schattig, dat de uiers van kalfjes nog niet volgroeid zijn, en dat daar schade wordt aangericht zonder deze vreselijke beugels. Het lijkt zo liefdadig omdat het dus zou zijn om de kalfjes te beschermen tegen navelzuigen en de kalvenuiers te redden van de ondergang. De stekels zorgen ervoor dat bij wie wordt gezogen gaat schoppen (of het nu de moeder is, of een mede kalfje) vanwege de pijn op die gevoelige plekken. ALLEMAAL NIET EENS NODIG als je kalfjes gewoon bij de koeien laat. Én allemaal niet nodig als de dollartekens uit de ogen gaan en dieren niet als dingen maar als levende wezens worden beschouwd.
Én allemaal niet nodig als we snappen dat koeienmelk voor kalfjes is en babymelk voor mensen. Hoe raar zou het zijn als we mensen gaan afkolven om kalfjes te voeden?!
De beugels worden ook in NL geproduceerd en aanbevolen, ja, ook nog in 2020! 😭🤮
Doe er wat aan! Tranen en woede helpen niet...
TEKEN de petitie svp + DEEL (klik op de foto). Dank 💚🙏
Bij geiten en schapen en andere zoogdieren is het niet anders. Om een liter geitenmelk te krijgen, worden er veel meer geiten mishandeld dan voor een liter koeienmelk. De melkquota zijn opgeheven, wat betekent dat de dieren helemaal mogen worden opgepompt en letterlijk uitgemolken. TE WALGELIJK VOOR WOORDEN.
Dieren zijn geen dingen, maar levende wezens.
Een vrouwelijk zoogdier is geen melkfabriek, maar een moederdier dat haar jong wil zogen!
En het jong heeft een natuurlijk instinct daartoe!

en dus ook...